Next.js یک فریمورک رایگان و اوپنسورس است که میتواند امکانات خوبی را برای کار کردن با کتابخانههای ریکت به زبان جاوا اسکریپت در اختیار ما قرار دهد
Next.js یک فریمورک رایگان و اوپنسورس است که میتواند امکانات خوبی را برای کار کردن با کتابخانههای ریکت به زبان جاوا اسکریپت در اختیار ما قرار دهد، البته با این تفاوت که بعد از استفاده از ریکت و ایجاد صفحات وب نیتیو، این فریمورک کاری میکند که پردازشها در سمت سرور انجام شود و صفحات به صورت استاتیک منتقل شوند. این کار میتواند باعث افزایش سرعت شود و در واقع اگر بخواهیم بگوییم وظیفه اصلی Next.js چیست باید گفت که صفحات را با کتابخانههای ریکت و با استفاده از امکانات Server-Side Rendering طراحی و ایجاد میکند.
خود این فریمورک با استفاده از نود جی اس ساخته شده است و از یک هسته قوی برای رندر کردنهای سمت سرور خود استفاده میکند. البته باید گفت که این رندر کردن و هسته نود جی اس با وجود اینکه روی سرور کار میکند اما در اختیار فرانت بوده و بکاند ممکن است حتی از زبان دیگری استفاده کند. در واقع اگر بخواهیم بگوییم که از نقطه نظر تکنیکی و جنبههای تخصصی ماجرا کار اصلی Next.js چیست باید گفت که یک نیروی پردازشی مجزا را با نود جی اس برای فرانت راهاندازی میکند که مستقل از بکاند سرعت رندر شدن صفحات را بالا برده و یکی از گزینههای مورد استفاده و محبوب توسط برنامهنویسان حرفه یا برای بهبود اوضاع سئو روی سایتهای بزرگ است.
این فریمورک برای اولین بار توسط Guillermo Rauch ارائه شد و در حدود 6 سال پیش در سال 2016 بهعنوان یک پروژه متنباز روی گیت هاب عرضه شد و بعد از آن کلیه امتیازات طراحی و توسعه آن، و به نوعی حق کپی رایت آن در اختیار کمپانی Vercel قرار گرفته است. اکنون توسعه این فریمروک بر عهده این کمپانی و همینطور جامعه کاربری آن میباشد که کارهای اصلی آن را انجام میدهند و باید گفت که بهخوبی هم از پس آن بر آمدهاند.
از زمان انتشار تا الان این فریمورک کار خود را با قدرت انجام داده است و توسعه خوبی را داشته است که در این رابطه باید گفت کمتر فریمورکی را میتوان تا این اندازه پویا و سریع دید. در ادامه بهصورت کامل در مورد ورژنهای مختلف این فریمورک و روندی که برای رسیدن به این نقطه طی کرده است صحبت خواهیم کرد.
در صورتی که دقت کرده باشید این فریمورک خود یکی از فریمورکهایی است که برای کتابخانههای دیگری ساخته شده است و در نگاه اول ممکن است قضیه کمی مشکوک به نظر برسد، یک فریمورک برای کار با یک کتابخانه که خود جدا از فریمورکهای دیگر در حال کار است! البته باید گفت در پس این رفتار تفکر بزرگی در جریان بوده است. در واقع این فریمورک قرار است با استفاده از امکاناتی که کتابخانههای ریکت میتوانند داشته باشند، امکانات بسیار خوب دیگری را برای ما ایجاد کنند. در رابطه با این که هدف از ایجاد Next.JS چیست باید گفت که ویژگیهای این فریمورک بسیار خاصتر از چیزی است که به نظر میرسد و باید گفت جداسازیهایی که روی فرانتاند و بکاند یک سایت انجام میدهد و ایجاد یک هسته پردازشی مجزا برای فرانت از اصلیترین مواردی است که میتوان به آنها اشاره کرد.
در مورد ویژگیهای Next.JS باید گفت که این فریمورک قرار است امکانات پیشرفتهای را در شرایط بهکارگیری از کتابخانههای قدرتمند ریکت به خدمت بگیرد و نتیجه آن بالاتر بردن بازدهی سایت طراحی شده میباشد و کار به گونهای دنبال خواهد شد که پرترافیکترین سایتها هم بتوانند با استفاده از این فریمورک و ویژگیهایی که دارد، به یک سایت سریع تبدیل شوند.